Öppettider vecka 5 - även tors o fre stängt pga sjukdom.

Även under vecka 5 har vi ändrade öppettider.
Måndag - onsdag: STÄNGT.
Vi kommer tyvärr även ha stängt torsdag och fredag pga sjukdom!

Vi har öppet lördag  2 februari kl 11-15
Välkomna då!

Vi kommer då ha fått in massa nya mönsterpapper av div. märken och även Inkidos nya stämplar!!

Lite smakprov (Grattiskramar är dock en tidigare stämpel)

image140   image141   image142  image143  image144


Ännu mer kärlek!

Även jag har gjort några kort inför Alla hjärtans dag.

 
Det mönstrade pappret kommer från Rusty Pickle. Trädstämplarna och EAN-kodstämpeln kommer från Inkido. Texten är skriven med Evolution magnetstämplar från Making Memories.

  
Det här ar ett altarkort. Mittenfotot visar hur det ser ut när man öppnat det. Pappret kommer från Li´l Davis. Det stora hjärtat är stämplat och embossat. Stämpeln kommer från Inkido. Det gör även EAN-kodstämpeln. Jag har stansat ut bokstäverna med qk alfabet Moxie.

 
Papper från Li´l Davis. Det stora hjärtat är stämplat och embossat. Stämplarna kommer från Inkido.

 
Även detta kort är gjort med papper från Li´l Davis och stämplar från Inkido.
// AnnMer inspiration inför Alla Hjärtansdag!

Här kommer ytterliggare lite inspiration inför Alla Hjärtansdag, allt material finns självklart att köpa på Format och stämplarna är av märket Inkido.

2 kort och en tändsticksask:

image128

image129

image127

//Josefin


Alla hjärtans dag!

Här kommer 2 kort som inspiration inför Alla Hjärtans dag!

image122
      
image123


Tack för titten! // Linda

Nyheter för Inkido 2008

image108
Ovala poststämplar är nytt för i år. Mönsterpapper samt randigt vellum är också nyheter.

image111
En ny underbar collagestämpel tillsammans med tre matchande mönsterpapper, också de nya för i år.

image113
Tre matchande mönstrade nya papper tillsammans med en ny påskstämpel.

image115
Här är en matt kortstomme, två mönstrade papper samt ros är nytt för i år.  Grattisstämpeln är från tidigare kollektion.

image117
Ett vårigt grattiskort med två nya mönsterpapper och ny poststämpel. Duttarna runt stämpeln är liquid pearl och även bradsen är målade med liquid pearl.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

//Camilla

Nytt i butiken och nya kort & LOs!

Obs! pga av mässor har vi under vecka 3 & 4 (14/1-27/1) ändrade öppettider i butiken!
Mån-Ons: Stängt    Torsd- Fre: 12-18     Lördag: 11-15

Vi har fått in massa nya saker i butiken, bla overlays, Gel á tins och härliga papper från bl.a Basic Grey, Creative Imaginations och Rusty Pickle. Här kommer lite kort med några av våra nya papper!

      


Pernilla har gjort dessa kort och har använt;

kort 1: Papper fr Rusty Pickle, textstämpel: Inkido och Tildastämpel fr Magnolia.

kort 2: Papper fr Melissa F, Cookie cutter rektanglar,stämplar : Inkido (text) och Gel á tins.
kort 3: Papper från Basic Grey, textstämpel: Inkido och Tildastämpel fr Magnolia.

Jennie har gjort följande snygga LOs:
          


Kortkurser under våren 2008

Nu har vi vårt schema för vårens kortkurser klart!

Kortkurser våren 2008:
Söndagen den 24 februari kl. 12-14.00                     Kurs i Distressmålning
Söndagen den 2 mars kl. 12.00-14.30                      Kortkurs för nybörjare

Söndagen den 2 mars kl. 15.30-18.00                      Kortkurs för nybörjare

Söndagen den 16 mars kl. 12.00-14.30                    Scrappade kort

Söndagen den 16 mars kl. 15.30-18.00                    Scrappade kort

Onsdagen den 19 mars kl. 18.00-20.00                    Kurs i Distressmålning

Onsdagen den 9 april kl. 18.00-20.00                       Kurs i DistressmålningFakta om kurserna:

  

Kurs i Distressmålning: Kursavgift 250 kr (1st valfri distressfärg ingår i avgiften!)

Ge liv åt dina motiv! Stämpla motiv med vanliga stämplar. Du får sedan lära dig färglägga dem med distressfärger (och/eller akvarell). Genom skuggor och små detaljer kan man göra mycket med sina motiv. På denna kurs färglägger vi och gör inte "hela" kort. Allt material som behövs ingår.


Kortkurs för nybörjare: Kursavgift 295 kr

Vi går igenom grunderna i stämpling och embossing. Under kursen hinner vi göra ca

8 st kort och allt material ingår. Du får en värdecheck på 100 kr att handla för! (gäller kursdagen)


Scrappade kort: Kursavgift 295 kr

På denna kurs gör vi mer "avancerade" kort med detaljer, blommor, band mm. Du kommer även få använda Quickutz-tång för att stansa ut olika die-cuts och detaljer som vi ska använda på korten. För att gå denna kurs skall du kunna grunderna i stämpling och embossing. Allt material som behövs ingår. Du får en värdecheck på 100 kr att handla för! (gäller kursdagen)


Anmälan på telefon: 031-700 13 38. Anmälan är bindande. Vid avbokning senare än 4 dagar innan kursstart är vi tvungna att ta ut 50% av kursavgiften (alt. kan du byta till annan kursdag i mån av plats)


Ändrade öppettider under vecka 3 & 4

Under vecka 3 och 4 har vi ändrade öppettider i butiken!
Mån-Ons: Stängt
Torsd- Fre: 12-18
Lördag: 11-15

Gör egna chipboards med din Cuttlebug!!

Tänk va mycket bra man kan ha sin Cuttlebug (CB) till!!

2 bazill och 1 mönsterpapper och dubbelhäftande tejp mellan lagrerna och cb die så kan man göra egna chipboard!!

    

PS.. vi har fått in  Cuttlebug i butiken igen.. och MASSA nya papper, dies och annat roligt... 
                                                                                                                    


Tulpaner - Kort av Camilla B

image93

Allt material från Inkido. //Camilla

I denna ljuva sommartid - Kort av Camilla B

image87       
Här har har jag använt två olika stämplar, I denna ljuva sommartid samt blomman.
Blommorna har jag maskat ihop och sedan dekorerat med floss och brads

Jag har tagit gjort ett långt skutt från julkort till sommarkort inom ett par veckor! Jag har använt ett altarskåp och Melissa Frances' mönsterpapper. Blomgruppen har jag maskat ihop, färglagt med distresser och sedan fäst på det textstämplade. Dekorerade sedan med Inkidos brads och lite floss (ej Inkidos).
//Camilla

Presentation av vårt Designteam!

Nu är det hög tid att presentera våra DT!

image92 MALIN K

Jag heter Malin Karmteg o är 36 år. Jag jobbar heltid som säljare, har familj och barn. Jag har alltid varit intresserad av färg o form. Jag älskar inredning o 'vackra saker'. Hösten 2005 så började jag göra kort. Min väninna Camilla B, introducerade mig i denna hobby vilket jag är jätteglad över. Detta var en hobby som passade mig jättebra, man kan sätta sig lite när man får lust o pyssla.
Det tar inte så lång tid att göra ett kort, man ser snabbt resultat. Jag är snabb o otålig nämligen :-) Sedan Januari 2007 har jag ingått i Formats designteam, det är verkligen sååå inspirerande att få tillverka kort med Format/Inkidos stämplar och material. Det finns så mycket fint i deras sortiment och jag gillar verkligen deras 'stil' på stämplar o annat. image91 PERNILLA

Jag heter Pernilla och är 29 år och bor strax utanför Gbg med min sambo. Jag har alltid älskat att pyssla med allt möjligt. Jag började stämpla och göra kort för 10 år sedan då jag "upptäckte" denna underbara hobby på mässan "Hem & Hushåll" . Jag började handla en hel del stämpelsaker av Lise-Lotte (som då ägde Arkivet). Med tiden började jag hålla kurser och tyckte det var otroligt roligt!

Man har sett hur stämplingen har utvecklats till att från början varit mycket embossing, inte så mycket mönsterpapper till att färglägga motiv/figurer och göra "scrappade" kort med massa dekorationer. Nu har den ju även "korsats" med scrapbooking eftersom det finns så himla mycket fina papper och dekorationer nu att välja på i och med att det blivit allt större i Sverige. Minnesalbum o liknande har jag gjort för många år sedan... men scrappa började jag med på "riktigt" för ca 3 år sedan.

Jag håller en del kurser på Format och är DT sedan 2005, både kort och LO.  Mina kort kan vara allt från stilrena till lager på lager med enbart embossade motiv eller färglagda figurer med dekorationer. Mina LOs brukar ofta inte vara så mycket dekorationer på men jag jobbar på att få till olika utseenden på mina alster! Det är det som är tjusningen med denna hobby - man blir aldrig färdig!! image86 CAMILLA B

Jag heter Camilla Bröndum och är 36 år. Jag är gift och har två flickor och bor i Kungälv. Jag upptäckte scrapbookingen via min syster vintern 2004. Den julen fick jag ett startkit i julklapp av henne och på den vägen är det, jag blev fast från första stund.

Jag upptäckte ganska snart kortmakeriet och det tog till slut all min uppmärksamhet och numera stämplar jag bara med undantag för en och annan LO och lite alter. Jag stämplade länge i det tysta och inspirerades av alla fina alster i scrappiz galleri. Snart fick jag kontakt med likasinnade i min närhet och numera är vi ett relativt stort gäng som träffas 1-2 ggr i månaden. Jag blev DT för Pysselpassion och hösten 2007 fick jag DT-uppdrag även hos Inkido.

Jag har svårt att beskriva min stil eftersom jag ändrar mig i förhållande till vilka stämplar jag använder. I vissa fall gör jag ganska stilrena kort och ibland relativt dekorerade och "puttinuttiga" och jag älskar att matcha olika mönstrade papper. Jag använder nog ganska mycket färg men i lite mer dämpade toner.


ANN

Jag heter Ann och bor med min man, våra barn och vår hund i Göteborg. Jag köpte mina första stämplar och stämpeldynor av Lise-Lotte för ungefär sju år sedan. Det var två småstämplar och två Kaleidacolor regnbågsdynor. Jag hade inte en aning om vad jag skulle göra med dem, men dynorna var så fina att jag kände att jag var tvungen att ha dem! Jag gjorde några små kort, men det dröjde faktiskt ytterligare tre år innan jag var fast i pysselsvängen. Jag gör mest kort, men det händer att jag scrappar också. Jag älskar färger, så det är svårt att motstå alla fina scrappapper som finns! Mina kort kan bli mycket olika varandra. En del kort blir väldigt enkla, och en del kort blir lager-på-lagerkort med många olika dekorationer. Jag tycker att båda sorterna är lika roliga att göra.

Vi har dessutom två Gäst-DT:
Josefin Åkesson &
Linda Haraldsson

Har ni sett vår REA?!

Vi har REA på MASSOR av dekorationer till HALVA PRISET samt erbjudande på utvalda mönstrade papper.
VÄLKOMNA!!

image85

Webbshopen ligger nere...

Formats webbshop ligger nere tills vidare. "Info"-mailen kan vi tyvärr inte heller läsa för tillfället.
Vi hade inbrott i höstas och blev då bla av med vår dator. Därefter har vi inte haft igång vår webbshop eller mail.
Har  ni frågor är ni välkomna att höra av er till butiken på telnr: 031-700 13 38.


RSS 2.0